Οι μαθητές της Χίου λένε 'ΝΑΙ στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό'΄ μέσα στο Δημοτικό Κήπο τους



(Σημείωση: Αν είστε συνδεδεμένοι με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προφανώς το παραπάνω βίντεο (και τα άλλα 2 που ακολουθούν) δεν προβάλλεται. Για το λόγο αυτό κάνετε κλικ εδώ: http://www.fa3.gr/Chios_Samos/videos/20-12-07_Chios/blog-post-1.html )


Πέμπτη, 20 Δεκέμβρη, 2007. Ηταν μία από τις πιο παγωμένες μέρες του μήνα.
Οι μαθητές που ήρθαν να λάβουν μέρος στους σχολικούς αγώνες ανώμαλου δρόμου είπαν ΟΧΙ στη προσφιλή ελληνική συνήθεια του καναπέ και της τηλεόρασης.
Για μια ακόμη φορά ψήφισαν "ΝΑΙ στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό.

Προτίμησαν να διερευνήσουν τα προσωπικά όρια αντοχής τους και να μάθουν πώς είναι να κερδίζεις ή να χάνεις μετά από μία έντιμη και έντονη σωματική προσπάθεια.
Προσπάθεια μέσα στα 25 στρέμματα γης, που καλύπτει ο Δημοτικός Κήπος της Χίου ανάμεσα σε ευκάλυπτους, πεύκα, κυπαρίσσια, φοίνικες...



... αλλά και ανάμεσα στο επιβλητικό άγαλμα του Κανάρη και τις 11 προτομές με τους εθνικής εμβέλειας ποιητές, λογοτέχνες και φιλόσοφους που πλουτίζουν το χώρο.
Ισως είναι αλήθεια τελικά ότι "...μέσα στον κήπο, ανοίγει το βιβλίο της ζωής του κάθε Χιώτης..." από τα παιδικά του χρόνια με φωτογραφίες δίπλα στο άγαλμα του Κανάρη μέχρι σε μεγάλη ηλικία που ζητά τη δροσιά καθισμένος στα παγκάκια του κήπου παρατηρώντας όλους όσοι περνούν δίπλα του. Tις γνωστές και άγνωστες πλευρές αυτού του κήπου μας τις περιγράφουν στο βιβλίο "ο κήπος της Χίου" οι μαθητές του Τεχνικού- Επαγγελματικού Λυκείου Χίου την περίοδο 1999-2000. Ξεκίνησε ως μιας εργασία της περιβαλλοντικής ομάδας του καθηγητή Κώστα Βούκουνα και αργότερα αγαπήθηκε και "έδεσε" με την προσωπική προσφορά του ίδιου του καθηγητή. (Περισσότερα επ΄αυτού στη Chios News. Local newspaper of Chios Island)

Οι αγώνες:
Περισσότερα για τους αγώνες, παρακάτω στην "Δημοκρατική Ανεξάρτητη Χιώτικη Εφημερίδα", η οποία την επόμενη μέρα των σχολικών αγώνων είχε ήδη καλύψει διαδικτυακά το γεγονός της "ευγενούς αμίλλης" των μαθητών μας. Μπράβο της! και εύγε της! για το ενδιαφέρον της σε τέτοιου είδους δραστηριότητες των σημερινών νέων παιδιών μας.
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα http://dimokratiki.org/?p=3391 :

sxol.jpg

Οι 3 πρώτοι νικητές
Οι πρώτοι πάνε στο Πανελ. Πρωτάθλημα
Σχολικοί αγώνες ανωμάλου δρόμου, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, πραγματοποιήθηκαν χτες το πρωί στο Δημοτικό Κήπο, όπου συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός παιδιών.Οι συγκεκριμένοι αγώνες θα γινόταν το Σάββατο το πρωί, αλλά λόγω κακοκαιρίας και κατά συνέπεια της επικινδυνότητας της διαδρομής αναβλήθηκαν και διεξήχθησαν χτες. Οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών έτρεξαν 1000μέτρα, των Γυμνασίων 2000μ και 3.000μ. αντίστοιχα, και των Λυκείων 3000μ.και 4.000μ. Τα παιδιά που Γυμνασίων και Λυκείων που κατέκτησαν την πρώτη θέση θα λάβουν μέρος στη συνέχεια στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα των 4.000 μέτρων αγοριών των Λυκείων θα δημοσιευτούν στο επόμενο φύλλο.



























Δημοτικά
1000μ. κοριτσιών
1η Μαίρη Διαμάντα – 6ο Δημοτικό Χίου
2η Δήμητρα Κωστάλα – Δημοτικό Καρδαμύλων
3η Αικατερίνη Γιοβανάκη – 1ο Δημοτικό Χίου
1000μ. Αγοριών
1ος Άλκης Φλάμος – 1ο Δημοτικό Βροντάδου
1ος – Γεώργιος Ξύδας – 5ο Δημοτικό Χίου
2ος – Μιχάλης Καρουάνας – Δημοτικό Καταράκτη
3ος – Δημήτρης Βούκατας – 1ο Δημοτικό Βροντάδου





Γυμνάσια
2.000μ Κοριτσιών
1η - Βαϊα Βούκατα – Γυμνάσιο Βροντάδου
2η – Κυριακή Κρεατσούλα – Γυμνάσιο Βροντάδου
3η Ιωάννα Παπαγιάννη – 2ο Γυμνάσιο Χίου

3.000μ. Αγοριών
1ος – Αναστάσιος Γεώμελος ΤΑΔ Κάμπου
2ος – Παντελής Μάντικας – ΤΑΔ Κάμπου
3ος – Δημήτρης Κουγιούλης – 2ο Γυμνάσιο Χίου

Λύκεια
3.000μ. Κοριτσιών
1η – Μελίνα Σφαντού – ΕΤΑΔ 1ο Λύκειο Χίου
2η – Αικατερίνη Δελερέ – ΕΤΑΔ 1ο Λύκειο Χίου
3η – Σεβαστή Δαυλάκου – 2ο Λύκειο Χίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής