Στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού ο R. Wright των Pink Floyd. Θα σε θυμόμαστε Richard

Richard wright pink floyd rip

David Gilmour - Arnold Layne (Wright) - Remember That Night





Richard Wright Pink Floyd : Richard Wright Dies!

Έχασε σήμερα σε ηλικία 65 ετών τη μάχη με τον καρκίνο, το ιδρυτικό μέλος του μεγάλου βρετανικού συγκροτήματος Pink Floyd.

Ο Wright γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1943 στο Hatch End του Middlesex της Αγγλίας. Κατά την διάρκεια των σπουδών του γνωρίστηκε με τον Roger Waters και τον Nick Mason και μαζί δημιούργησαν τους “Pink Floyd Sound” όπως λέγονταν το 1965. Ο Wright ήταν ένας αυτοδίδακτος πιανίστας που έμελε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα και στην εξέλιξη της ροκ μουσικής.



Pink Floyd - 1973 - Dark Side Of The Moon


Το 1967 ηχογραφεί μαζί με τους Syd Barrett, Roger Waters και Nick Mason τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος που έμελε να είναι η αρχή μιας λαμπρής καριέρας.




Το 1968 ενσωματώνεται στο συγκρότημα ο Dave Gilmour, ενώ λίγο αργότερα ο Syd Barrett αποχωρεί.



Pink Floyd - Another Brick in the Wall


Από εκεί και πέρα το γκρουπ διαγράφει μια λαμπρή πορεία, με τον Wright να συνθέτει τραγούδια για τα άλμπουμ Meddle, Dark Side of the Moon και Wish You Were Here, καθώς επίσης και για το τελευταίο στούντιο άλμπουμ των Pink Floyd The Division Bell.



Dark Side Of The Moon - Us And Them

Οι χαρισματικές ικανότητες του Wright με τα πλήκτρα αποτέλεσαν βασικό συστατικό της επιτυχίας του συγκροτήματος, αλλά ταυτόχρονα και χαρακτηριστικό γνώρισμα του ήχου των Pink Floyd.

Εκτός από τις μουσικές του ικανότητες ο Wright έδειξε και τις φωνητικές του, καθώς έκανε τα φωνητικά, ενώ τραγουδούσε και σαν lead σε πολλές ηχογραφήσεις.



Pink Floyd - Wish You Were Here

Το στυλ της μουσικής του ήταν επηρεασμένο τόσο από την jazz, όσο από τα blues και την folk μουσική.



Pink Floyd - The Great Gig in the Sky (1988)


Η συμμετοχή του στην δισκογραφία είναι τεράστια. Με τους Pink Floyd ηχογράφησε 12 στούντιο άλμπουμ, 4 live, 10 compilation άλμπουμ και 5 soundtracks. Ενώ έχει ηχογραφήσει επίσης 2 προσωπικούς δίσκους, 3 δίσκους σε συνεργασία με τον David Gilmour και 2 σε συνεργασία με τον Syd Barrett.



Pink Floyd - Money


Ο ίδιος δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί την τέχνη του και ήταν δημιουργικός μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Η απώλεια του μεγάλου Βρετανού καλλιτέχνη σίγουρα κάνει την παγκόσμια μουσική φτωχότερη.

http://images.theage.com.au/ftage/ffximage/2008/09/16/to_wright2_narrowweb__300x402,0.jpg

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής