Oi 13 νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης
και τα βιογραφικά τους

Ορίσθηκαν, με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου, οι δεκατρείς νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης μετά από δημόσια  διαδικασία.

Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η διαδικασία επιλογής έτυχε ευρείας δημοσιότητας στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης νέας κυβερνητικής πρακτικής. Παρότι ο νόμος παρέχει αποκλειστική αρμοδιότητα αξιολόγησης, κρίσης, επιλογής και απόφασης στον Υπουργό Παιδείας, αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση μέσω της ιστοσελίδας της ανοιχτής διακυβέρνησης www.opengov.gr, της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.ypepth.gr, αλλά και των έντυπων μέσων ενημέρωσης.
Υποβλήθηκαν συνολικά 973 αιτήσεις ηλεκτρονικά και 37 αιτήσεις στην Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωσ του υπ. Παιδείας Επιτροπή υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης έθεσε τα κριτήρια επιλογής και έκανε την περαιτέρω επεξεργασία των αιτήσεων με βάση:
§ Τα επιστημονικά προσόντα (Τίτλοι σπουδών - διδακτορικό, μεταπτυχιακό, μετεκπαίδευση, καταρτίσεις, συγγράμματα κλπ)
§ Τη διοικητική εμπειρία (προϋπηρεσία σε διευθυντικές θέσεις- σχολικές μονάδες, Δ/νσεις και γραφεία διοίκησης της εκπαίδευσης, υπηρεσιακά συμβούλια κλπ)
§ Την κοινωνική δραστηριότητα (συμμετοχή σε θεσμούς και όργανα αναπτυξιακής, κοινωνικής, επιστημονικής και εκπαιδευτικής δράσης).
Οι προεπιλεγέντες εκλήθησαν σε προφορική συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου και κατέθεσαν το φάκελο των δικαιολογητικών τους προκειμένου να ελεγχθούν από την επιτροπή ως προς τη νομιμότητά τους.
Στην τελική επιλογή των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης εκτός των ανωτέρω κριτηρίων και διαδικασιών λήφθηκε υπόψη:
§ Η αναλογική συμμετοχή εκπαιδευτικών Α’ θμιας (7) και Β’ θμιας (6)
§ Η ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών (4 γυναίκες-ποσοστό 30% των επιλεγέντων)
§ Η ενίσχυση της περιφερειακής εκπροσώπησης (όλοι οι επιλεγέντες υπηρετούν σε μονάδες ή του κέντρου της Περιφέρειας ή Νομού της Περιφέρειας για την οποία επιλέχτηκαν)
§ Η αντιπροσωπευτικότητα των κλάδων μαθηματικοί, φιλόλογοι, πληροφορικοί, φυσικές επιστήμες, ειδική αγωγή, τεχνική εκπαίδευση αλλά και των ειδικών μετεκπαιδεύσεων σε θέματα διοίκησης της εκπαίδευσης, νέων τεχνολογιών κλπ.
§ Γενικότερη η αποδοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία.
Τέλος, η ανωτέρω επεξεργασία των βιογραφικών αποτύπωσε την ύπαρξη ενός αξιολογότατου εκπαιδευτικού δυναμικού στη χώρα μας με πλούσια επιστημονικά, γνωστικά, διοικητικά προσόντα συνοδευόμενη από μια ευρύτατη κοινωνική δράση και παρουσία. Η ύπαρξη όλου αυτού του δυναμικού και προφανώς ενός ευρύτερου σώματος που δεν μετείχε στη συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα για την περαιτέρω αξιοποίηση των στελεχών της εκπαίδευσης που θα συμβάλλουν στη γενικότερη αναβάθμιση της παιδείας.

Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Άννας Διαμαντοπούλου

Η ανοιχτή διαδικασία πρόσκλησης υποβολής υποψηφιοτήτων για Περιφερειακούς Διευθυντές έκανε εμφανή τον πλούτο των προσόντων σημαντικού τμήματος του εκπαιδευτικού κόσμου.
Αισθάνομαι περήφανη και αισιόδοξη γιατί πάνω από όλα η εκπαίδευση χρειάζεται εκπαιδευτικούς που δεν σταματούν να μαθαίνουν και που η προσφορά τους γίνεται δείγμα ζωής και πράξης.
Οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές και Διευθύντριες που επελέγησαν αναλαμβάνουν από σήμερα καθήκοντα με μια σαφή εντολή «Πρώτα ο μαθητής» παντού, σε κάθε επιλογή και πρωτοβουλία.

Ακολουθεί ο Πίνακας των επιλεγέντων με ένα συνοπτικό βιογραφικό

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής
Κουμέντος Ιωάννης
Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1958. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου. Επίσης, έχει πτυχίο από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων). Διαθέτει πτυχίο εξομοίωσης από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και δίπλωμα μετεκπαίδευσης από το Μαράσλειο Διδασκαλείο.
Είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Ν (1997 – 2000). Έχει διαχειριστεί προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ (αγωγής υγείας και κινητικότητας). Είναι Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου στο Νομό Αττικής. Διαθέτει συγγραφικό και επιστημονικό έργο.
Διετέλεσε μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ (1978-1982), μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Δασκάλων Αθήνας «ο Παρθενώνας» (1992-1994) και μέλος Δ.Σ. Συλλόγου «Δασκάλων Νέας Σμύρνης «Χρυσόστομος Σμύρνης» (2002-2004), μέλος της κίνησης πολιτών για το Περιβάλλον «Πράσινη Γραμμή», Σύμβουλος 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηναίων (1982 – 1986)

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Καρτσιώτης Θεόδωρος
Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1954, Μαθηματικός, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Κλάδου ΠΕ19 και Διδάκτωρ της Παιδαγωγικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ήταν Υπεύθυνος Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.
Δίδαξε σε όλους τους τύπους σχολείων της Δ.Ε., στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΣΕΛΕΜΘ και σε πολλά ΠΕΚ, με παραδοσιακούς τρόπους και με συστήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της ΠΕ και ΔΕ.
Έχει σημαντικό ερευνητικό και συγγραφικό έργο (Βιβλία, cd, άρθρα σε περιοδικά) και ήταν εισηγητής, μέλος οργανωτικής / επιστημονικής επιτροπής σε δεκάδες συνέδρια και ημερίδες.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Παραρτήματος ΕΜΕ Θεσσαλονίκης, μέλος του κεντρικού συμβουλίου της ΕΜΕ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Είναι μέλος σε πολλούς επιστημονικούς συλλόγους.

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Κελεσίδης Γεώργιος
Γεννήθηκε το 1958 στη Μάνη Έβρου. Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης και πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Πτυχίο από τη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης. Έχει μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης στην Κοινωνική ψυχιατρική - Δημοκρίτειο Πανεπιστημίο Θράκης, Τμήμα Ιατρικής - και στη Παιδοψυχιατρική της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Υποψήφιος Διδάκτωρ στο τμήμα Εκπαίδευσης Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε σε ελληνικά δημοτικά σχολεία της Γερμανίας, ως Σχολικός Σύμβουλος στο Νομό Ροδόπης με αρμοδιότητα τα μειονοτικά σχολεία. Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων.
Προϊστάμενος επιστημονικής παιδαγωγικής καθοδήγησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από το 2007 μέχρι σήμερα υπηρετεί ως Σχολικός Σύμβουλος στο Νομό Έβρου.

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας
Ζυγούρη Έλενα
Γεννήθηκε στα Σέρβια Κοζάνης το 1962. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Θες/νίκης - ΑΠΘ και Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Διαθέτει δίπλωμα Μεταπτυχιακών σπουδών Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, καθώς και δίπλωμα διετούς μετεκπαίδευσης στις Επιστήμες της Αγωγής από το Διδασκαλείο "Δημήτρης Γληνός" του Α.Π.Θ.
Έχει διατελέσει Διευθύντρια σχολείου στο Νομό Καστοριάς. Είναι Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης της 1ης Περιφέρειας Νομού Καστοριάς. Ήταν αιρετή εκπρόσωπος του Π.Υ.Σ.Π.Ε Καστοριάς. Διαθέτει συγγραφικό και επιστημονικό έργο.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για το περιβάλλον και μέλος του Δ.Σ του αντίστοιχου παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας.
Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου
Μισθός Πέτρος
Γεννήθηκε το 1965 στη Δαιμονιά Λακωνίας. Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Τμήμα Φιλολογίας). Διαθέτει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών στην εκπαίδευση της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. Δίδαξε ως επιμορφωτής στο Π.Ε.Κ Τρίπολης, στο ΕΚΕΠΙΣ, στο ΙΔΕΚΕ, στον Οργανισμό Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών και διετέλεσε αξιολογητής εκπαιδευτών στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Εκπαίδευσης. Διαθέτει επιστημονική και συγγραφική δράση και ερευνητικό έργο. Σήμερα διατελεί Διευθυντής σχολικής μονάδας.
Διετέλεσε μέλος του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε Πελοποννήσου από το 2002-2008 και αιρετός εκπρόσωπος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε Αρκαδίας.
Το 1998 ασχολήθηκε ενεργά με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας επί σειρά ετών, μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων και μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Ενηλίκων Ελλάδας.

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
Παναγιωτόπουλος Γεώργιος
Γεννήθηκε στα Λεχαινά Ηλείας το 1965. Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καθώς και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου.

Έχει δίπλωμα διετούς εκπαίδευσης του Μαράσλειου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή του παιδαγωγικού τμήματος του Ε.Κ.Π.Α. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ε.Α.Π., είναι Διδάκτωρ της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το επιστημονικό – συγγραφικό του έργο εντάσσεται στις επιστήμες της αγωγής με έμφαση την Δια Βίου Μάθηση – Κατάρτιση και την σχέση με την αγορά εργασίας.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης – διδάσκων του ΤΕΙ Πάτρας και καθηγητής – σύμβουλος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι Διευθυντής του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών Ηλείας.

Η επαγγελματική και διοικητική του εμπειρία συμπεριλαμβάνει, τη μακρόχρονη θητεία του, θέσεις ευθύνης τόσο της Αυτοδιοίκησης (Αντινομάρχης Ηλείας 2002 – 2005), Γενικός Γραμματέας Ν.Α. Ηλείας 2005 – 2006), όσο και του Δημοσίου Τομέα (Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ , 1993 – 2004).


Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
Αργυρόπουλος Ηλίας
Γεννήθηκε το 1951 στο Μοσχοχώρι Φθιώτιδας. Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει διδακτορικό δίπλωμα στην Επιστήμη των Μαθηματικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι συγγραφέας σε βιβλία μαθηματικών του Ο.Ε.Δ.Β και έχει επιστημονικό και συγγραφικό έργο.

Διαθέτει μεγάλη διοικητική εμπειρία καθότι διετέλεσε Διευθυντής σχολικών μονάδων, Σχολικός Σύμβουλος μαθηματικών, Προϊστάμενος επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας και υποδιευθυντής του Π.Ε.Κ Λαμίας. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα πληροφορικής στο Τ.Ε.Ι Λαμίας.

Διετέλεσε μέλος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε Ν. Φθιώτιδας και μέλος του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε της Στερεάς Ελλάδας από το 2003-2007.

Επίσης διετέλεσε και είναι Πρόεδρος του παραρτήματος Στερεάς Ελλάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου
Νόκα – Ζαράχη Τριανταφυλλιά
Γεννήθηκε το 1954. Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει πτυχίο της Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και πτυχίο επάρκειας Αλβανικής Γλώσσας. Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Είναι Διευθύντρια του Β’ Γυμνασίου Ιωαννίνων - Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και Τάξεων Ένταξης (ειδική αγωγή) από το 2002 έως σήμερα.
Διετέλεσε υπεύθυνη του Γραφείου Προγραμματισμού με αντικείμενο Παιδεία-Νέα Γενιά και Πολιτισμός της Νομαρχίας Φλώρινας
Διετέλεσε μέλος της δημοτικής επιτροπής παιδείας. Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε Ιωαννίνων και αιρετή στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε Ιωαννίνων για τρεις θητείες.

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας
Πράντζου – Κάνιουρα Κωνσταντίνα
Γεννήθηκε το 1952 στην Καρδίτσα. Διαθέτει πτυχίο Φιλολογίας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Surrey, School of Educational Studies στην Εκπαίδευση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Σπουδές στα κλασσικά Γράμματα στο Πανεπιστήμιο του Dusseldorf της Γερμανίας και είναι υποψήφια Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της κλασσικής φιλολογίας.

Διευθύντρια επί σειρά ετών στο Πολυκλαδικό και Α΄ Ενιαίο Λύκειο Καρδίτσας. Κατέχει τη θέση Προϊσταμένης του Γραφείου Β’ θμιας Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας από το 2007 μέχρι σήμερα. Είναι αντιπρόεδρος του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας.

Έχει συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την εκπαίδευση, έλαβε υποτροφίες από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη διενέργεια προγραμμάτων, διετέλεσε επί σειρά ετών επιμορφώτρια στα ΠΕΚ και σε προγράμματα και επιτροπές αξιολόγησης λογισμικών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Συγγραφικό έργο-εσωτερική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου - Εκδόσεις Σαβάλα.

Ξένες Γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Αντιπρόεδρος του συλλόγου φίλων για την ίδρυση μουσείου εκπαίδευσης στη Καρδίτσα.

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης
Κλινάκης Απόστολος
Γεννήθηκε στο Μάραθο Ηρακλείου το 1963. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολή Επιστημών Αγωγής). Έχει δίπλωμα μετεκπαίδευσης στην Επιστήμη της Αγωγής του διδασκαλείου Ρεθύμνης, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης - Θεωρητικές επιστήμες. Είχε συμμετοχή σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα, καθώς και σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Είναι Διευθυντής 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.
Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας του Νομού Ηρακλείου και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Γαζίου.
Διετέλεσε γραμματέας στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου από 1997-2001, Πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Α΄ θμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» για τρεις συνεχόμενες θητείες.


Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων
Γαβαλάς Τηλέμαχος
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1959. Διαθέτει πτυχίο της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης. Είναι Διευθυντής στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής της Β’ θμιας Εκπαίδευσης-Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Νομού Κέρκυρας.
Διαθέτει συγγραφικό έργο και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και επιμορφωτικές ημερίδες για την εκπαίδευση και τη φυσική αγωγή.
Εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερκυραίων (2002 – σήμερα).

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου
Ράπτης Νικόλαος
Γεννήθηκε το 1963 στο Κοκκινόγειο Ελασσόνας Λάρισας. Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου. Διαθέτει δίπλωμα του διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό» του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και δίπλωμα διετούς μετεκπαίδευσης στην Επιστήμη της Αγωγής του Διδασκαλείου «Αλέξανδρος Δελμούζος». Είναι Διδάκτωρ του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Επιστημονικός συνεργάτης – διδάσκων στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο τη διοίκηση και οργάνωση εκπαιδευτικών μονάδων και συστημάτων. Διετέλεσε Προϊστάμενος και Διευθυντής σχολικών μονάδων. Σχολικός Σύμβουλος από το 2007 μέχρι σήμερα. Διαθέτει επιστημονικό και συγγραφικό έργο.
Υπήρξε αιρετό μέλος του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε Νοτίου Αιγαίου από 2003-2007. Μέλος της Σχολικής Δημοτικής και Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας. Πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Α΄ θμιας Εκπαίδευσης για έξι συνεχείς θητείες.
Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου
Κοντέλλη Αδαμαντία
Γεννήθηκε στο Πορτιανό Λήμνου το 1954. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης. Διαθέτει επίσης πτυχία της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών, της Μετεκπαίδευσης του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Παιδαγωγικού Τμήματος για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε θέματα έρευνας. Έχει συγγραφικό και επιστημονικό έργο. Είναι Σχολική Σύμβουλος.
Έχει διατελέσει Διευθύντρια σε σχολικές μονάδες και αναπληρώτρια Προϊσταμένη Α’ θμιας εκπαίδευσης του Ν. Λέσβου. Συντονίστρια του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (ΠΕΚ) Λήμνου από το 2003-2007, Επιμορφώτρια στο ΕΚΕΠΙΣ και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Ειδικής Αγωγής «μαθησιακές δυσκολίες και νοητική υστέρηση».
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε Βορείου Αιγαίου και είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιδείας του Δήμου Μυτιλήνης.
 Για την κ. Κοντέλλη επίσης, από το http://www.emprosnet.gr (ημερήσια εφημερίδα Νομού Λέσβου):


Περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου αναλαμβάνει η Λημνιά στην καταγωγή εκπαιδευτικός Αδαμαντία (Ματούλα) Κοντέλλη, μέχρι πρότινος σχολική σύμβουλος.  Η κ. Κοντέλλη, που έχει μεταπτυχιακές σπουδές, έχει διατελέσει διευθύντρια σε σχολικές μονάδες και αναπληρώτρια προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Λέσβου, συντονίστρια του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (ΠΕΚ) Λήμνου από το 2003 - 2007, επιμορφώτρια στο ΕΚΕΠΙΣ και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Ειδικής Αγωγής, καθώς και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιδείας του δήμου Μυτιλήνης.
Η κ. Κοντέλλη, σύζυγος του Γιώργου Ψαρρού, ήταν απ’ την αρχή της διαδικασίας μεταξύ των φαβορί για τη θέση, παρ’ ότι έως τώρα διευθυντής στο Βόρειο Αιγαίο επιλεγόταν απ’ τη δευτεροβάθμια κι όχι απ' την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής