Πόλο: Στην κορυφή της Ευρώπης τα κορίτσια του Εθνικού! ‎

Γοργόνες για φίλημα!

Την ευκαιρία να κερδίσουν... σαν σε παρέλαση τον δεύτερο τελικό του Λεν Τρόφι τα κορίτσια του Εθνικού την άφησαν να πάει χαμένη.
Εν τέλει, το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου (και πέμπτο συνολικά σε συλλογικό επίπεδο για το ελληνικό γυναικείο πόλο) ήρθε με τον δύσκολο τρόπο. Η Μαρία Τσουρή κατέβασε τα ρολά στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στη Χάντι Μανσίσκ (17-13) και με τις δύο καθοριστικές αποκρούσεις της λύτρωσε την Κατερίνα Οικονομοπούλου, η οποία με ένα ανεπανάληπτο λάθος στο φινάλε της παράτασης (13-12, 10-9 κ.α.) είχε δώσει το φιλί της ζωής στις Ρωσίδες.
Ο Εθνικός έδωσε την αίσθηση πως είχε το παιχνίδι (και το Κύπελλο) στα χέρια του, όταν δημιούργησε διαφορά τριών γκολ (13-10) 1.40' πριν από το τέλος του δεύτερου έξτρα τριλέπτου (σ.σ. είχε ηττηθεί 13-12 στο πρώτο ματς). Αποδείχτηκε, ωστόσο, πως όλα εκείνη τη στιγμή ξεκινούσαν. Τα κορίτσια από τη Σιβηρία μείωσαν μεν 13-11, αλλά ήταν έτοιμα να πετάξουν λευκή πετσέτα, όταν η Οικονομοπούλου τους έκλεψε την μπάλα 21 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Αντί για ηρωίδα της τελευταίας στιγμής, όμως, η πιο έμπειρη παίκτρια των «κυανόλευκων» παραλίγο να γίνει μοιραία. Η αβίαστη πάσα της στα 15 δευτερόλεπτα δεν είχε αποδέκτη κάποια συμπαίκτριά της, αλλά την (ανενόχλητη μπροστά στην Τσουρή) Τιμοφέεβα, η οποία εκμεταλλεύτηκε το απροσδόκητο «δώρο», στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι. Η Οικονομοπούλου ξέσπασε σε λυγμούς μέσα στην πισίνα, όμως 10 λεπτά αργότερα ήταν «πνιγμένη» στις αγκαλιές της Τσουρή και των υπολοίπων.
«Τι να πω; Στα 32 μου, μου έτυχε κι αυτό. Χίλια συγγνώμη για το λάθος μου, ειλικρινά δεν ξέρω τι σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή. Ευχαριστώ τα κορίτσια που το διόρθωσαν» ήταν τα πρώτα της λόγια. Υστερα από λίγο την πήρε κι εκείνη το τρελό «κύμα» ενθουσιασμού που είχε ξεκινήσει απ' την εξέδρα. «Αξίζαμε το Κύπελλο και το κατακτήσαμε. Η χαρά είναι απίστευτη. Ευχαριστούμε αυτόν τον μαγικό κόσμο. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ατμόσφαιρα σε ελληνικό κολυμβητήριο», έβγαλε το καπέλο στους φιλάθλους που κατέκλυσαν το κολυμβητήριο του Πειραιά η Μαρία Τσουρή. Οσο για τα δικά της «μαγικά» στα πέναλτι... «κάθε φορά που ο αγώνας πηγαίνει εκεί, έχω μεγάλη σιγουριά. Με το πρώτο που έπιασα ήξερα πως θα πιάσω κι άλλο, ήξερα πως θα τα βάλουμε όλα».
«Εξαιρετικές»
«Οταν έγινε το λάθος, άρχισα να βρίζω στη γλώσσα μου. Συμβαίνουν όμως αυτά. Κερδίσαμε και δεν κοιτάμε πίσω», σχολίασε ο Κουν Πλασμάιερ, προσθέτοντας: «Ολες τους ήταν εξαιρετικές και είμαι περήφανος γι' αυτές. Στις αρχές του αγώνα δεν είχαμε τον έλεγχο, αλλά στην τρίτη και τέταρτη περίοδο κυριαρχήσαμε. Σαφώς και υπήρχε άγχος. Δεν μπορείς να το αποφύγεις σε τέτοια παιχνίδια».
ΕΘΝΙΚΟΣ (Πλασμάιερ): Τετζαλίδου 5, Φαν Μπέλκουμ 4, Κανέτι 3, Κουγιουμτζή 3, Αρώνη 1, Μπίσμπα 1, Τσουρή, Τριβουλίδη, Πλουμή, Καραλόγου, Αρώνη, Μπαλωμενάκη, Ιωσηφίδου.
ΧΑΝΤΙ ΜΑΝΣΙΣΚ: Τιμοφέεβα 6, Γκριτσένκο 2, Κλαμπούκοβα 2, Τσεμπότοβα 2, Σορόκινα 1. *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής