ΕΚΘΕΣΗ
Της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας
«Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις»


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΓ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΕΚΘΕΣΗ
Της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις»

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων συνήλθε στις 28 και 29 Απριλίου 2010, σε 4 συνεδριάσεις, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κ. Γεωργίου Νικητιάδη, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».

Στη συνεδρίαση παρέστησαν η Υπουργός Παιδείας. Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και οι Υφυπουργοί Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλοπούλου και κ. Ιωάννης Πανάρετος, αντίστοιχα, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το λόγο έλαβαν ο Εισηγητής της Πλειοψηφίας, κ. Μιχαήλ Παντούλας, η Εισηγήτρια της Μειοψηφίας, κυρία Ελισάβετ Βόζεμπεργκ. ο Ειδικός Αγορητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Ιωάννης Ζιώγας, ο Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Σπυρίδων - Αδωνις Γεωργιάδης, ο Ειδικός Αγορητής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Αναστάσιος Κουράκης, καθώς και οι Βουλευτές κ.κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, Ηλίας Μόσιαλος, Σπυρίδων Ταλιαδούρος, Δημήτριος Βαρβαρίγος, Γρηγόριος Ψαριανός, Ιωάννης Ιωαννίδης, Σοφία Γιαννακά, Ελένη Τσιαούση. Γεώργιος Βαγιωνάς. Παναγιώτα (Πέμη) Ζούνη, Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατριδη, Ιωάννης Δημαράς. Συμεών Κεδίκογλου, Γεώργιος Λιάνης, Ιωάννης Βούρος, Ευστάθιος Κου-σουρνάς, Μαρία - Γλυκερία (Μάγια) Τσόκλη, Χρυσή Αράπογλου, Βαίτσης Αποστολάτος, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Παντελής Α-σπραδάκης, Ιωάννης Ανδριανός και Σάββας Αναστασιάδης.

Επίσης, προσήλθαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του σχεδίου νόμου, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κανονισμού της Βουλής, οι κ.κ. Δημήτριος Πεππές, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.), Δημήτριος Μπράτης, πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.), Μιχαήλ Κουρουτός και Νικόλαος Παιζης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.). αντίστοιχα. Αθανάσιος Ζαχόπουλος, πρόεδρος των Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος, Φίλιππος Πανούσης, εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, Κωνσταντίνος Καρκανιάς, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Κολλε-γίων, Στυλιανός Κρασάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Σχολικών Συμβούλων και Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία «Ε.Σ.Α.με. Α.». 

Ο Εισηγητής της Πλειοψηφίας εισηγήθηκε την ψήφιση του σχεδίου νόμου, η Εισηγήτρια της Μειοψηφίας, ο Ειδικός Αγορητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και ο Ειδικός Αγορητής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής το καταψήφισαν, ενώ ο Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού επιφυλάχθηκε για την τελική τοποθέτηση του κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τέλος, η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, αφού έλαβε υπόψη τις αγορεύσεις των Εισηγητών, των Ειδικών Αγορητών. καθώς και των μελών της, αποδέχθηκε, κατά πλειοψηφία, το ως άνω σχέδιο νόμου, κατ' αρχήν, κατ' άρθρο και στο σύνολο του και εισηγείται την ψήφιση του από τη Βουλή, ως έχει.

Αθήνα, 30 Απριλίου 2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΕΩΡ
ΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής