Καταγγελία για πιέσεις σε συναδέλφους Γυμναστές της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης να εγκαταλείψουν τα σχολεία τους και να πάνε στα αθλητικά σχολεία (Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης, ΤΑΔ)

Καταγγελία για πιέσεις σε συναδέλφους Γυμναστές της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης να εγκαταλείψουν τα σχολεία τους και να πάνε στα αθλητικά σχολεία (Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης, ΤΑΔ)

 

 

Μεσαρά  4 Ιανουαρίου 2011

 

Ζαχαρίας Καψαλάκης                  

Αιρετός ΠΥΣΠΕ  Ηρακλείου
Τηλ.6948400112                                 
ΦΑΞ: 2892052203        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες ασκούνται πιέσεις σε συναδέλφους γυμναστές της α/θμιας εκπ/σης να εγκαταλείψουν τα σχολεία τους και να καλύψουν τα κενά στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ), σε μια προσπάθεια υλοποίησης της  υπ. Αριθμ.  164114/27-12-2010 υπουργικής απόφασης, που προβλέπει μετακινήσεις συναδέλφων γυμναστών.
            Θέλω να καταγγείλω την απαράδεκτη αυτή τακτική, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι στην α/θμια εκπ/ση στο Νομό Ηρακλείου υπάρχουν πάνω από 30 κενά γυμναστών σε πρωινό και απογευματινό ωράριο και οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού σημαίνει αύξηση των κενών.
            Καλώ τους υπεύθυνους που προσπαθούν να εξασφαλίσουν την λειτουργία των ΤΑΔ με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, να φροντίσουν ΑΜΕΣΑ  να εξασφαλίσουν πιστώσεις με νέους διορισμούς για την κάλυψη των κενών τόσο στα ΤΑΔ όσο και στα Δημοτικά σχολεία του Νομού Ηρακλείου. Δεν θα πρέπει να ξεχνούν το χώρο από το οποίο προέρχονται, δεν θα πρέπει να ξεχνούν τους χιλιάδες αδιόριστους συναδέλφους τους γυμναστές και πάνω απ’ όλα τους μαθητές μας που είναι χωρίς γυμναστές από την έναρξη του σχολικού έτους.
            Είμαστε εκπαιδευτικοί, αγαπούμε και στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο, αλλά σε καμιά περίπτωση δε γινόμαστε «βασιλικότεροι του βασιλέως», προκειμένου να γίνουμε αρεστοί ή για να εφαρμόσουμε εγκυκλίους που δεν λύνουν προβλήματα, αλλά δημιουργούν νέα.
            Μαζικοί διορισμοί γυμναστών για την κάλυψη των ΤΑΔ και των Δημοτικών σχολείων είναι η μόνη λύση. Όλα τα υπόλοιπα συμβάλουν στη συρρίκνωση και μόνο του δημοσίου σχολείου…
            Ζαχαρίας Καψαλάκης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής