Υπουργείο Παιδείας: Ποδοσφαιριστές στα σχολεία κατά της βίας στα γήπεδα


Οι συναντήσεις δε θα ξεπερνούν τα 60 λεπτά 
(φωτ. αρχείου)


Ποδοσφαιριστές-σταρ επιστρατεύει το υπουργείο Παιδείας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στα γήπεδα! Νέο καινοτόμο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ενημερωτικές επισκέψεις σε αθλητικούς χώρους για τους μαθητές Γυμνασίου, με την «συνοδεία» διακεκριμένων αθλητών, από το χώρο του ποδοσφαίρου, θα εφαρμοστεί από εφέτος στα σχολεία της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που έστειλε σήμερα ο ειδικός γραμματέας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας κ. Μ. Κοντογιάννης, το πρόγραμμα ξεκινάει άμεσα και τα Γυμνάσια που επιθυμούν να συμμετάσχουν σ΄αυτό, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στα Γραφεία Φυσικής Αγωγής που ανήκουν. Ακολούθως, τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής θα διαβιβάσουν τις αιτήσεις αυτές στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να επιλεγούν τα Γυμνάσια, στα οποία θα πραγματοποιηθούν οι επισκέψεις για το σχολικό έτος 2010-2011.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει σειρά ....εκπλήξεων για τους μαθητές των σχολείων. Οι ποδοσφαιριστές θα ενημερώνουν οι ίδιοι τους μικρούς «φίλαθλους» για το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα και θα απαντούν στα ερωτήματά τους. Οι αθλητές επίσης θα μπορούν να οργανώσουν παιχνίδια δεξιοτήτων του ποδοσφαίρου μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Όλα αυτά σε αθλητικούς χώρους και γήπεδα. Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται, παρουσία του Διευθυντή του Γυμνασίου και του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και θα γίνονται τις δύο τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος. Δεν θα ξεπερνούν σε χρονική διάρκεια τα 60 λεπτά.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη της αξίας του φίλαθλου πνεύματος και του «ευ αγωνίζεσθαι» και για την υλοποίηση του,. το υπουργείο Παιδείας θα συνεργαστεί με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.)

 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ  ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής