Σύλλογος ΠΕ "Κ. Σωτηρίου": Η Φυσική Αγωγή από τα πρώτα θύματα της εφαρμογής του Μνημονίου και της Παιδείας των περικοπών και της αγοράς


Η Φυσική Αγωγή από τα πρώτα θύματα της εφαρμογής του Μνημονίου και της Παιδείας των περικοπών και της αγοράς

22/01/2011 - 08:38
 
Κορωπί 17/1/11
Α.Π: 45                                   ΠΡΟΣ : Υπ.Παιδείας, Περιφέρεια Αττ., Δ/νση και 2ο Γρ. ΠΕ Αν. Αττ.
                                                 Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων
                                                 ΜΜΕ, ΔΟΕ, Κίνηση Γυμναστών, τα μέλη
                                     
Η Φυσική Αγωγή από τα πρώτα θύματα της εφαρμογής του Μνημονίου και της Παιδείας των περικοπών και της αγοράς
Να σταματήσει ο εμπαιγμός και να καλυφτούν όλα τα κενά τώρα
Στάση εργασίας και συλλαλητήριο στο Υπ. Παιδείας την Τετάρτη 26/1

Το ΔΣ του συλλόγου καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την πλήρη υποβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής που είναι σε εξέλιξη αυτήν τη χρονιά.
Ενώ βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν 8 σχολεία(!), μόνο στο 2ο Γραφείο ΠΕ Αν. Αττικής, χωρίς γυμναστή. Τα κενά αυτά, εκτός από δύο περιπτώσεις, υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς(!) και αποκαλύπτουν τα ψέματα του Υπουργείου Παιδείας ότι όλα λειτουργούν κανονικά και δεν υπάρχουν κενά.
Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, με την εφαρμογή του Μνημονίου και τις περικοπές, γυρίζει την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω καταργώντας στην πράξη το μάθημα της φυσικής αγωγής, το οποίο τυπικά ανατίθεται στους δασκάλους, οι οποίοι αδυνατούν να το διδάξουν, λόγω διαφορετικού αντικειμένου των βασικών τους σπουδών.
Επίσης, η Φυσική Αγωγή έχει βγει έξω από το πρόγραμμα των ολοήμερων σχολείων – απογευματινή ζώνη- και από βασική ειδικότητα που ήταν έχει εξαφανιστεί στην πράξη από το πρόγραμμα τους τελείως.
Μάλιστα  υπάρχουν περιπτώσεις, όπου εμφανίζονται και παραβιάσεις του ωραρίου των δασκάλων με ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών!!
Το ΔΣ του συλλόγου, αντιδρώντας σε αυτήν την κατάσταση, προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας, την Τετάρτη 26/1,  για να διευκολύνει τη συμμετοχή κάθε συναδέλφου στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στο Υπουργείο Παιδείας στις 12.30 μ.μ.

Απαιτούμε:
την άμεση κάλυψη όλων των κενών και ιδιαίτερα των γυμναστών, που είναι τα περισσότερα,
να σταματήσει η υποβάθμιση του μαθήματος φυσικής Αγωγής,
διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών -  όχι στις περικοπές, τις συμπτύξεις -     συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, σχολείων και οργανικών θέσεων.

·                     Το ΔΣ, σύμφωνα και με τις θέσεις του κλάδου, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην τακτική της κάλυψης των κενών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής από δασκάλους και καλεί τους διευθυντές να ζητούν αμέσως την κάλυψη των κενών της φυσικής αγωγής από συναδέλφους της ειδικότητας.
·                     Οι συνάδελφοι να μην αποδέχονται καμία παραβίαση των εργασιακών τους δικαιωμάτων,  ούτε στο όνομα του προσωρινού, γιατί όπως αποδείχτηκε για άλλη μια φορά και με την ΦΑ, η παραβίαση γίνεται μόνιμη.
·                     Να ενημερώσουν τους γονείς και να πάρουν κοινές πρωτοβουλίες διεκδίκησης. 

Σημείωση : η στάση εργασίας είναι 12 – 2μμ για τους συναδέλφους που έχουν 7ωρο, 11.30 – 1.30μμ για όσους έχουν 6ωρο, και 10.45 – 12.45 για όσους έχουν 5ωρο και 10 – 12 για το 4ωρο.
 
 
 
(Πηγή: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=20697 )

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής