Ομιλία μαθήτριας του Γενικού Λυκείου Λουτρακίου για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 2012

(Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό κέντρο το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου διοργάνωσε Συναυλία με το έργο των Χρήστου Λεοντή και Κώστα Βίρβου «Καταχνιά» για να τιμήσει την 72η επέτειο του έπους του 1940. Στην εκδήλωση παρευρισκόταν και ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής, πρόθυμα ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των μαθητών.)



 Οκτώβρης 2012...

 "Οκτώβρης 2012 και η ιστορία επαναλαμβάνεται...


...Ένας παγωμένος Οκτώβρης φυσάει και ακινητοποιεί τα όνειρά μας. Μας εμποδίζει να χαρούμε. Μας κόβει την ανάσα. Ο φόβος αγκαλιάζει την καθημερινότητα μας κι η μπότα του κατακτητή ηχεί ξανά. Και οι πιο αισιόδοξοι έχουν ντυθεί την απογοήτευση κι ο καθένας αναρωτιέται..


Πώς φτάσαμε ως εδώ; Πώς επιτρέψαμε να φτάσουν τα πράγματα εδώ; Αυτός ο περήφανος άλλοτε λαός αισθάνεται βαθιά προδομένος εκ των έσω.... κι απ' αυτό δεν υπάρχει χειρότερο. Πατρίδα, κατοχή και αντίσταση! Κι αν οι λέξεις άδειασαν με τα χρόνια, δεν φταίνε οι λέξεις. Οι ζωές μας άδειασαν! Τόσα χρόνια το έλεγες το ΟΧΙ. Κι η γαλανόλευκη κυμάτιζε. Κι η ψυχή σου πετάριζε. Κι ο εθνικός ύμνος παιάνιζε. Και τα μάτια βούρκωναν από συγκίνηση. Φέτος, όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά. Μεγάλα λόγια δεν βγαίνουν από το στόμα. Η εθνική σου αξιοπρέπεια έχει συνθλιβεί. Κάνεις τάχα πως γιορτάζεις κάτω απ΄ το αυστηρό κι άγρυπνο βλέμμα της επιτήρησης τυλιγμένος την αγωνία της αφαίρεσης των κεκτημ...


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής