Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ):
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΗΣ «ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ»

Πληροφορίες : Δ.Σ.
Διεύθυνση : Ξενοφώντος 15Α
    1. : 105 57 Αθήνα
      Τηλέφωνο : 210.3229120
      Τηλεομοιότυπο : 210.3229120
      Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : pess@pess.gr και grampess@yahoo.gr
      Δικτυακός τόπος : http://www.pess.gr

      ΠΡΟΕΔΡΟΣ
      ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
      ΠΕ04

      ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
      ΚΑΠΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
      ΠΕ70

      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΜΠΑΡΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
      ΠΕ03

      ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΤΑΜΒΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
      ΠΕ70

      ΤΑΜΙΑΣ
      ΜΑΚΑΝΤΑΣΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
      ΠΕ16

      ΜΕΛΗ
      ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
      ΠΕ70


      ΚΑΖΕΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
      ΠΕ70


      ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
      ΠΕ01


      ΚΡΑΣΣΑΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ
      ΠΕ70


      ΟΡΦΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
      ΠΕ70


      ΣΑΛΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
      ΠΕ70

      ΔΙΟΙΚΗΤΙΚ0 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

      Αθήνα, 2/04/2013 
      Αριθμός πρωτοκόλλου: 12

      ΠΡΟΣ: ΕΚΔΑΑ

      Υπόψη: Σ.Τσολακίδου

      Κοιν.:

      1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΑΙΘΠΑ

      2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΑΙΘΠΑ

      3. Γ.Γ. ΥΠΑΙΘΠΑ

      4. Μέλη ΠΕΣΣ

         

      5. Μ.Μ.Ε


ΘΕΜΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ «ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ»


Σχετικά με τα αποκαλούμενα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΗΣ «ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ», η υλοποίηση των οποίων αποφασίσθηκε από υπηρεσιακούς υπουργούς δύο μόλις ημέρες πριν τις τελευταίες εκλογές (ΦΕΚ 1915/15-6-2012), το ΔΣ της ΠΕΣΣ αποφάσισε ομόφωνα και η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Σ.Σ η οποία έγινε στις 11/3/2013, ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι:

  1. Δεν αποδέχονται την απαράδεκτη για το σώμα των Σχολικών Συμβούλων διαδικασία απόδοσης «Πιστοποιητικού Καθοδηγητικής Επάρκειας» από ένα αδιαβάθμητο ταχύρυθμο πρόγραμμα, το οποίο επί της ουσίας ακυρώνει Τίτλους Σπουδών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και πολλές κρίσεις Πανεπιστημιακών Δασκάλων.

  2. Απορρίπτουν ως αντιεπιστημονική, μη έγκυρη και αναξιόπιστη την ιδέα που μορφοποιείται στο άρθρο 4/ΦΕΚ 1915/15-6-2012 σύμφωνα με την οποία επιμέρους θεματικές επιμορφωτικές ενότητες ολίγων ωρών με άξονα τη διοίκηση και εκτός ειδικότητας, μπορούν να υπερτερούν προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών και να χαρακτηρίζουν την «Καθοδηγητική Επάρκεια» ενός Σχολικού Συμβούλου, Φιλολόγων, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογικών Σπουδών, κτλ.

  3. Θεωρούν απαξιωτική και οπωσδήποτε μη αποδεκτή τη «διδασκαλία» και «αξιολόγηση» των Σχολικών Συμβούλων με πολλές θητείες και ποικιλότροπες επιτυχείς αξιολογήσεις, από επιμορφωτές με λιγότερα προσόντα από τους επιμορφούμενους. Σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι δυνατό να ανατεθεί ένας τέτοιος ρόλος σε συνάδελφους Σχολικούς Συμβούλους.

  4. Εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την άδικη, αντιλειτουργική και δείγμα της προχειρότητας με την οποία συντάχθηκε το εν λόγω πρόγραμμα, την πρόβλεψη ποσοστώσεων συμμετοχής σε αυτό, καθώς και τον επί της ουσίας αποκλεισμό όσων Σχολικών Συμβούλων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές. Οι συνάδελφοι, θα είναι αναγκασμένοι να υποβληθούν στην απίστευτη ταλαιπωρία μετακινήσεων για έξι συνεχή διήμερα εκτός της έδρας εργασίας τους, χωρίς μάλιστα να υπάρχει πρόβλεψη καταβολής όλων των εξόδων μετακίνησης και διαμονής τους στα κέντρα «επιμόρφωσης».

  5. Απορρίπτουν την παγκόσμια πρωτοτυπία της δυνατότητας αποκλεισμού, και μάλιστα εφόρου ζωής, Σχολικών Συμβούλων με πολλές θητείες και πλήθος θετικών αξιολογήσεων από τα αρμόδια Συμβούλια Επιλογής, μέσα από ένα αδιαβάθμητο πρόγραμμα ολίγων ωρών που εκτός των άλλων, δεν έχει καμία σχέση με τις ειδικεύσεις τους.

Το ΔΣ της ΠΕΣΣ επισημαίνει εμφατικά στους εμπνευστές και αρμόδιους για την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, ότι έτσι κι’ αλλιώς το ΦΕΚ 1915/15-6- 2012 στο οποίο στηρίζεται το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα χρειάζεται αναθεώρηση καθώς περιλαμβάνει προβληματικές και ασύμβατες μεταξύ τους διατάξεις όπως για παράδειγμα τα Άρθρα 5.1 και 6.1β, ενώ ο προγραμματισμός είναι ουτοπικός γιατί δεν λαμβάνει υπόψη του σημαντικές διαδικασίες της εκπαίδευσης.

Παρά την παρέμβαση του Δ.Σ. της ΠΕΣΣ στις 14-3-2013, στο ΕΚΔΔΑ, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα που θα σέβεται το ρόλο, το έργο και την επαγγελματική υπόσταση των Σχολικών Συμβούλων, αιφνιδίως το ΕΚΔΔΑ, προχώρησε στην επιλεκτική πρόσκληση Σχολικών Συμβούλων, ακόμη και Προέδρων Βαθμολογικών Κέντρων.

Το Δ.Σ. της ΠΕΣΣ καλεί το ΕΚΔΔΑ να αναστείλει την έναρξη του προγράμματος,
να αποσύρει τις αποσταλείσες προσκλήσεις και να προχωρήσει σε διάλογο με την ΠΕΣΣ, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος.

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ.




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ                                             ΜΠΑΡΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής